×
Νησάκι Ιωαννίνων - Ξενοδοχείο Hotel Giotis

Νησάκι Ιωαννίνων

Το νησί των Ιωαννίνων της λίμνης Παμβώτιδας, είναι ένα από τα ομορφότερα και γραφικότερα μέρη των Ιωαννίνων. Αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών γιατί εκτός της ομορφιάς του έχει πλούσια ιστορική και θρησκευτική παράδοση.

Αποτέλεσε μεγάλο θρησκευτικό και μοναστικό κέντρο, γεγονός που το μαρτυρούν τα σωζόμενα μοναστήρια του:

Μονή Φιλανθρωπηνών: Είναι από τα σημαντικότερα μεταβυζαντινά μνημεία της Ελλάδος. Το 1992 κτίστηκε το καθολικό και είναι αφιερωμένο στον Αγιο Νικόλαο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει στο ναό η παράσταση των αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων (16ος αι.).

Μονή Παντελεήμονος: Η Μονή ιδρύθηκε το 15ο αι. Το καθολικό ανακαινίστηκε το 19ο αι.

Ακόμη μπορείτε να επισκεφθείτε και τα μοναστήρια: Μονή Στρατηγοπούλου, Μονή Ελεούσας, Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρα.  Δείτε το κελί που δολοφονήθηκε ο Αλή Πασάς, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο της προεπαναστατικής περιόδου.

Η σύνδεση με την πόλη των Ιωαννίνων γίνεται με μικρά πλοιάρια από το μώλο, με διάρκεια διαδρομής λιγότερο από δέκα λεπτά. Τα πλοιάρια αναχωρούν κάθε μία ώρα περίπου, από τα Ιωάννινα και από το νησί. Στο νησί θα γευθείτε ολοζώντανα ψάρια και χέλια καθώς και παραδοσιακά φαγητά. Σπεσιαλιτέ στο νησί είναι τα βατραχοπόδαρα.